Food

  • fish
  • food_vijgen_robertpeekfotografie
  • Food Fotografie Vis-robertpeekfotografie
  • vis_rook_robertpeekfotografie
  • Food Fotografie Uienringen-robertpeekfotografie
  • Food Fotografie tomaten-robertpeekfotografie
  • vissen_10178-robertpeekfotografie
  • Food_Vijgen_robertpeekfotografie
  • Food_10121-robertpeekfotografie
  • food_10210-robertpeekfotografie
  • Food Fotografie Walnoten.jpg
  • Food Fotografie Chocolade-robertpeekfotografie.jpg
  • Food Donuts-robertpeekfotografie
  • Food Fotografie Wraps-robertpeekfotografie.jpg
  • Food Fotografie Spagetti-robertpeekfotografie
  • Food Muesli-robertpeekfotografie
  • Food_roodlof-robertpeekfotografie
  • Pannekoekie-robertpeekfotografie
  • Foodfotografie-strandclub-zwoel_robertpeekfotografie
  • Strandclub-Zwoel-robertpeekfotografie
  • Foodfotografie-Dorade-studio-robertpeekfotografie
  • Herman-den-Blijker_01-robertpeekfotografie
  • Herman-den-Blijker_02-robertpeekfotografie
  • Herman-den-Blijker_03-robertpeekfotografie

Foodfotografie

Foodfotografie is een bijzondere discipline binnen de fotografie. Hoewel bijna iedereen zich in recente jaren heeft gewaagd aan foodfotografie met behulp van applicaties als Instagram, vergt professionele fotografie van voedsel een rijke kennis, goede apparatuur en een professionele studio.Robert Peek is een ervaren foodfotograaf en beschikt over de expertise die nodig is om alle soorten voedsel op de juiste manier in beeld te brengen. Deze foto’s kunnen gebruikt worden voor advertenties, menu’s en andere publicaties.

Aantrekkelijk, smakelijk en realistisch

Het doel van foodfotografie is om een gerecht of voedingsmiddel op een dusdanige wijze te presenteren, dat het er smakelijk en aantrekkelijk uitziet. Met name bij complexe gerechten is dit lang niet altijd eenvoudig.Met diverse ingrediënten, sauzen en accessoires is de kunst van foodfotografie om de juiste elementen van de compositie naar voren te brengen, zonder dat dit ten kosten gaat van het totaalbeeld van het gerecht.Door op de juiste wijze gebruik te maken van licht, kleur en nabewerking, kan voedsel smakelijker getoond worden op een foto. Behoud van balans is hierbij echter belangrijk, omdat overmatig gebruik van licht en kleurintensiteit kan leiden tot een onrealistisch beeld van eten.Met uitgebreide ervaring binnen de foodfotografie is Robert Peek een expert in het bewaren van deze balans, zelfs bij de meeste complexe gerechten en voedingsmiddelen. Hierdoor wordt voedsel aantrekkelijk, sfeervol en met smaak in beeld gebracht.

Creativiteit binnen de foodfotografie

Anders dan bijvoorbeeld bij de meeste vormen van productfotografiehet geval is, wordt er bij foodfotografie maar zelden gebruik gemaakt van een egaal witte achtergrond.In plaats hiervan gebruikt men bij de fotografie van voedsel de achtergrond en accessoires om ingrediënten of de stijl van een gerecht te accentueren. Dit maakt een hoge mate van creativiteit mogelijk voor zowel de opdrachtgever als fotograaf.Afhankelijk van het type gerecht, kan een grote verscheidenheid aan accessoires harmonieus passen in de compositie. Voorbeelden van accessoiregebruik bij foodfotografie zijn te bekijken op deze pagina.Zo kan bij streekgerechten een accessoire uit de streek gebruikt worden, wat een gerecht authentieker laat overkomen op een foto.

Liefde voor eten en fotografie

Zonder een liefde voor goed eten en kennis van bereiding is het lastig om het optimale uit foodfotografie te halen.Een combinatie van liefde van en kennis over eten en fotografie zorgt ervoor dat Robert Peek in staat is om de juiste elementen in een gerecht zowel letterlijk als figuurlijk op de juiste manier te belichten in zijn foto’s.Wilt u meer weten over de ervaring van Robert Peek en eerder werk? Neem dan vrijblijvend contact op via het contactformulier op deze pagina.